金魚屋
金魚屋のブログ

2020年05月14日

お待ちかね”シャインマスカット”登場です

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山梨県産温室栽培ぶどう“シャインマスカット“の登場です。
皆さまお待ちかねの大粒で甘く、皮ごと食べられる“シャインマスカット“は2006年に日本にて品種登録されたまだ新しい品種です。

マスカット香にしっかりとした噛みごたえを持つ欧州ぶどうの特徴を持ちながら、日本各地で路地栽培出来る画期的なぶどうで、栽培面積、生産量も大きく増加しています。貯蔵技術も発達して、当店でも今年は1月末まで販売していました。

日本各地で栽培されますが、気候風土、栽培方法も様々で食味がかなり違います。これから長野県産、岡山県産、高知県産、山形県産と各地の“シャインマスカット“の食べ比べ、楽しみにしています。

Greenhouse-grown "Shine Muscat" grapes grown in Yamanashi Prefecture are now available. Shine Muscat" is a new variety registered in Japan in 2006.
It has the characteristics of a European grape with a muscat scent and a firm texture, but it is a revolutionary grape that can be grown on the streets of Japan. The storage technology has been developed and this year we have been able to sell them until the end of January.

It is grown all over Japan, but the taste is quite different depending on the climate and cultivation methods. I'm looking forward to eating and comparing "Shine Muscat" from Nagano, Okayama, Kochi and Yamagata prefectures.

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posted by 金魚屋 at 19:51| Comment(0) | 入荷情報

2020年05月10日

山梨産温室栽培桃”日川白鳳”が入荷しました。

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山梨県産温室桃“日川白鳳(はくほう)“の登場です。

“日川白鳳“は白鳳の早生品種です。白鳳と同様に果肉は非常にジューシーで、酸味も少なく甘くてたっぷりとした果汁が楽しめます。

6月7月に最盛期を迎える白鳳系の桃がハウス栽培により、こんなに早くから味わえます。

今年は晴天が続いて、着色が進み暗赤色となっていますので、甘さもまして美味しい桃になりました。

Greenhouse peaches from Yamanashi Prefecture, "HIKAWA Hakuho" are now available. "HIKKAWA Hakuho" is an early-growing variety of Hakuho. The flesh is very juicy, with little acidity and a sweet, generous amount of juice.

The peaches, which are in their peak season in June and July, can now be enjoyed by growing them in the house!

This year, the weather has been sunny and the coloration has progressed to a dark red. The peaches have become even sweeter and more delicious.

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posted by 金魚屋 at 15:51| Comment(0) | 入荷情報

2020年05月04日

初夏の味わい高知産”小夏”の紹介です

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高知産"小夏“の紹介です。
高知では“小夏“と呼ばれていますが、宮崎では“日向夏“愛媛では“ニューサマーオレンジ“と呼ばれます。白い甘皮がふかふかして、りんごの様に皮をうすく剥き、果肉と一緒に食べると上品な甘みと爽やかな酸味が楽しめます。
暑くなってきた今日この頃、私は小夏の爽やかな味わいと酸味を求めて、くし形に切ってカブり付いてます。

Introducing "Konatsu" from Kochi In Kochi it is called "Konatsu", but in Miyazaki it is called "Hyuganatsu" and in Ehime it is called "New Summer Orange". The white cuticles are soft and fluffy, peeled off like an apple, and you can enjoy the refined sweetness and refreshing acidity by eating with the pulp.
It's getting hotter today, so I'm cutting into a comb and squirting for a refreshing taste of Konatsu.

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posted by 金魚屋 at 12:59| Comment(0) | お知らせ
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