金魚屋
金魚屋のブログ

2020年05月14日

お待ちかね”シャインマスカット”登場です

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山梨県産温室栽培ぶどう“シャインマスカット“の登場です。
皆さまお待ちかねの大粒で甘く、皮ごと食べられる“シャインマスカット“は2006年に日本にて品種登録されたまだ新しい品種です。

マスカット香にしっかりとした噛みごたえを持つ欧州ぶどうの特徴を持ちながら、日本各地で路地栽培出来る画期的なぶどうで、栽培面積、生産量も大きく増加しています。貯蔵技術も発達して、当店でも今年は1月末まで販売していました。

日本各地で栽培されますが、気候風土、栽培方法も様々で食味がかなり違います。これから長野県産、岡山県産、高知県産、山形県産と各地の“シャインマスカット“の食べ比べ、楽しみにしています。

Greenhouse-grown "Shine Muscat" grapes grown in Yamanashi Prefecture are now available. Shine Muscat" is a new variety registered in Japan in 2006.
It has the characteristics of a European grape with a muscat scent and a firm texture, but it is a revolutionary grape that can be grown on the streets of Japan. The storage technology has been developed and this year we have been able to sell them until the end of January.

It is grown all over Japan, but the taste is quite different depending on the climate and cultivation methods. I'm looking forward to eating and comparing "Shine Muscat" from Nagano, Okayama, Kochi and Yamagata prefectures.

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posted by 金魚屋 at 19:51| Comment(0) | 入荷情報
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