金魚屋
金魚屋のブログ

2020年04月15日

山形産温室さくらんぼ“紅秀峰“の登場です。

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山形産温室さくらんぼ“紅秀峰“が出荷されました。

“紅秀峰“は“佐藤錦“と"天香錦“の交配品種で、“佐藤錦“よりも2週間ほど遅れて収穫される晩成種です。"佐藤錦“と比べて大粒で、果肉が硬く歯応えがあり、酸味も少なく糖度が高いのが特徴です。
ただし、人気の“佐藤錦“に比べて生産量が少なく、もぐら叩きゲームの様に出たら直ぐ終了するさくらんぼです。晴天が続いて、最高のタイミングで手にした“紅修峰“はさくらんぼの王様の風格がありますが、出会いの少ない逸品です。

Yamagata greenhouse cherry "Beni Shuho" has been shipped. "Benishuhou" is a hybrid variety of "Sato Nishiki" and "Tenka Nishiki", and is a late variety that is harvested two weeks later than "Sato Nishiki". Compared to "Sato Nishiki", it has larger grains, has a firmer pulp, has a crunchy texture, has less acidity, and has a higher sugar content.
However, compared to the popular "Sato Nishiki", the amount of production is small, and it is a cherry that ends as soon as it appears like the whac_a_mole game. “Benishuho”, which was picked up at the best timing after the sunny days, has the character of a king of cherries, but it is a gem rarely encountered.

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posted by 金魚屋 at 17:34| Comment(0) | 入荷情報
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